Vår fina Tuttilutt har fått somna in den 26 mars 2013. Hon blev 11 år.
Älskad och saknad så det gör ont.
 
     
  C.I.B. NordUCH SV03 NordV03 NUCH ESTCH
Timanka's Miracle Of Love
 
  tutta  
     

 

Vår finaste snutta. Hon kom till oss då hon var ungefär 1 år och jag samägde henne tillsammans med Florence och Rune Brunberg-Johansen några år. Hon fick tre kullar valpar. Första kullen under kennelnamnet Jilloc's. Andra kullen under kennelnamnet Timanka och sista kullen hos oss, under kennelnamnet Bazius. Tre fantastiska valpkullar. Att samäga Tuttiluttan med Florence och Rune var helt underbart. Ett samarbete som inte kan jämföras med något. Vi älskade denna lilla fröken och hon har fört sina linjer vidare i våra tre kennelnamn.

Den 26 mars 2013 var vi tvungna att ta farväl. Hon somnade så fint hos vår finaste veterinär som vi känner så väl sedan många år. Tutta var trött och slutade äta. En dalmatiner som inte äter mår inte bra. Hon blev tunn och vinglig och jag tvingades fatta det mest tuffa beslut som en hundägare måste uppleva. Hon fick sluta sitt liv. Vi sörjer henne och hennes dotter Paris lever vidare utan sin älskade moder och livskamrat. En vecka före det hårda beslutet parades Paris med den nioåriga hanen Ossi (Spotborne Brainstorm). Vi hoppas att ödet är med oss och på något vis låter Tutta leva vidare hos oss genom denna kombination.

Ibland är det märkligt. Våra tikar har alltid haft sina löpperioder ungefär samtidigt. Som tikar i flock har de synkroniserat sina löpningar. Men inte denna gång. Paris började löpa, men ingen annan. Samtidigt blev Tutta sämre. Paris parades den 20 mars och tisdagen efter fick Tutta somna in. Vi hoppas innerligt att Paris är dräktig och att ödet samarbetar.

Vi älskar Tutta så det gör ont och det är svårt att förstå att hon faktiskt inte finns längre.

Om Paris är dräktig. Om det blir en tik i kullen. Om det blir en tik som stannar hos oss så ska hon heta Bazius Flame Of Love.