SEUCH DKUCH
Bazius Dynamite Ice
   
lisa
 
S57587/96 L
DK UCH INT UCH NORD UCH
SE V-00-01-02 SE V-03 WW-00

Jilloc's A Man In The Mirror
S28402/95 S
SE UCH

Rocca Al Mare Allegro Ad Jilloc's
AKCSBNT478351 S
FI UCH US CH

Cheerio Victory
S66501/89 L
EUW&NORD V-96 INT&NORD&FI&LU UCH
KBH V-95 NORD V-97 SE V-92-93-94-95

Skartofta's Clothilde
S40990/91 L
DK UCH FI UCH INT UCH NO UCH
NORD V-99 SE UCH

Ridotto Zoe
S37841/81 S
SE UCH

Bobbysocks Athos
N18945/85 L
Liberline's Living Doll
S56224/2000 L
DK UCH INT UCH NORD UCH

Elaridge Rum Punch
KCY0095816Y03
Gwynmor Iago
KVU1371906U02
Gayfield Charles Brown
NHSB1973727
Autumn Snow v Erasmushove
KCSB0583CI
GB CH

Elaridge Nutmeg
KCSB1282CB
Almarria Scorched Earth
KCR3031608R03
Elaridge Masquerade

Lisa finns inte mer. Hon gick mot regnbågsbron våren 2014 pga hjärtsvikt.

Lisa. Vår älskling. Hon är dotter till vår älskade Holly, Elaridge Rum Punch.
Hon har sin fars kropp och sin mors huvud och raka mellanhänder men mentaliteten är hennes alldeles egen, sedan liten puppa har hon varit en liten pipig hund. En sån där som piper om det gör det minsta ont. Inte alls som sina syskon. Hon var den enda som vid 6 veckors ålder skrek i högan sky när de örontatuerade och chipmärkte henne. Ingen av de andra syskonen sa ett knyst. Hon har dessutom varit bestämd på den punkten att hon inte tänker flytta hemifrån. Så här är hon och här får hon bli. Vi älskar hennes stil och egenheter. Det ska nattas ordentligt med täcke och det ska tiggas vid bordet med båda framfötterna på bordet i bästa "sitta vackert"-stil.
Vi valde att inte para Lisa. Hon är en fantastisk hund men hennes huvud har inte den rastypiska formen och hennes mentalitet är aningen för försiktig för att vi skulle vilja duplicera detta. Hon har istället fått vara vår underbara familjevovve. Alla hundar behöver inte gå i avel och Lisa är en sådan. Hon har absolut fantastiska linjer men som personlighet och vissa exteriöra detaljer valde vi att inte gå vidare med Lisa i avel. Vi älskar henne ändå.

Däremot kan vi sörja att inte Holly fick föra sina linjer och sin underbara mentalitet vidare. Holly var en älskad och helt underbar hund, det finns inte ord för vad vi känner. Lisa har sin personlighet och vi älskar henne för den hund hon är.

Kennel Bazius har aldrig bråttom. Vi väljer hellre att ha kvar våra hundar så länge de lever och älska dem så som de är. De har en fantastisk personlighet. Vi är oerhört glada och förväntansfulla inför de valpkullar som föds hos oss. Vi har alltid avsikten att behålla en valp och därför blir det inte kullar så ofta. Vi ser hellre att de hundar som finns hos oss får leva sina liv helt ut och i bästa fall kan vi planera en valpkull när det finns plats och en tik som vi anser kan föra rasen vidare.

Sedan 1995 har det fötts 5 kullar valpar. Vi har behållt en valp ur varje kull. De har visat sig vara väldigt personliga och deras egenheter har roat oss kungligt. Lisa är en varelse som nog helst hade varit en eremit och ensamhund hos någon enstöring. Vi tror att hon skulle passat väldigt väl i en hydda i skogen tillsammans med en folkilsken gubbe eller gumma. Hon har aldrig velat flyttat hemifrån. Vi försökte en gång att omplacera henne hos en fantastisk familj. En familj som var en dröm för varje uppfödare. De erbjöd hela sitt liv och tillvaro. De fixade täcken, kuddar och specialleksaker till Lisa. Men Lisa ville flytta hem och så blev det. Jag hämtade hem henne från en familj som sörjde att de inte lyckades blidka hennes hjärta. Den satans Lisa pep och gnydde i deras närvaro så de blev helt förtvivlade. Jag hämtade hem en hund som satte sig i bilen och ville hem. Och här är hon. Hemma och kommer aldrig att flytta någonstans förutom till himlen den dagen det blir aktuellt.
Jag har nog aldrig sörjt så mycket att inte lyckas placera en hund och i en sådan fantastisk familj som tog emot Lisa. Hon visste inte sitt eget bästa. Bannade hund.

Lisa är den där hunden som egentligen inte trivs i flock. Hon är hunden som skulle ha platsat perfekt hos en ensam person. En person som bara kunde ägna sig åt henne.

I tisdags flyttade vår älskade Tutta till himlen. Idag, 5 dagar senare, märker jag hur Lisa tar plats. Hon vräker sig i soffan. Lägger sig på rygg och sover grymt skönt. Så har hon aldrig gjort tidigare. Kan Tuttas bortgång ha något positivt med sig så önskar jag verkligen att Lisa känner att hon får mer plats. Att hon kan känna mer utrymme.

Tutta var en väldigt försynt hund. Vi märkte aldrig någon slags dynamik med Lisa. Förutom att Lisa helst inte fick leka med Paris, Tuttas dotter. Försökte de leka gick alltid Tutta emellan. Kanske de kan finna varandra nu, Paris och Lisa. Det är alltid sorgligt när en hund lämnar flocken, på ett eller annat sätt, men kanske det utvecklar sig en ny dynamik i flocken. Det brukar det göra.